WorkshopWorkshop i kroppsmedvetenhet och Pilates
Har du koll på din hållning och dina stabiliserande muskler? Har du koll på hur du använder din kropp i ditt arbete och på din fritid? Söker du en möjlighet till friskvård och vidareutbildning för Din personal? 

Jag kommer till Ert företag eller arbetar vi i Danshuset Fridhemsplans danslokaler.

Det är viktigt med en väl balanserad kropp, som man inte snedbelastar och att man strävar efter en god hållning i såväl rörelse som i stillhet. Denna workshop ger en introduktion i kroppsmedvetenhet och Pilates träning och hur man kan gå vidare med att använda dessa kunskaper i sitt arbete och i sin egen träning.

1. Hållningsanalys för att bli medveten om hur kroppshållningen påverkar våra leder och muskler.

2. Kännedom om hur leder och muskelgrupper påverkar varandra i rörelse och stillhet för att kunna överföra det till arbets- och vardagslivet.

3. En timmes stärkande Stott Pilates matt-träning med Minikurs i Office-Pilates, bra rörelser under arbets pauserna.

4. Samtal om hur man kan förbättra sina arbetsställningar, hur man kan träna eller förbättra sin träning med bättre hållning och muskelbalans.            

                           
Uppföljning: Gruppträning på matta med redskap eller Office-Pilates på stolar (rekommenderas varje vecka) och individuell Pilatesmaskinträning för den som behöver extra stöd.
Workshopen kan anpassas efter Era önskemål.

Pilates är en träningsform som hjälper Dig att få ökad rörlighet, styrka, kroppskontroll och förbättrad hållning. Övningarna utgår från de stabiliserande musklerna i mage, rygg och bäcken och engagerar hela kroppen. De utförs med en medveten andningsteknik och med stor koncentration.

Ledare: 
Charlotte Assarsson är certifierad och aktiv Stott Pilatesinstruktör med en bakgrund som professionell dansare, pedagog och musikalartist.

Tid: 
2,5 timmar (inkl. fruktpaus)
Deltagare: 
max 20 personer.
Lokal: 
rymlig sal med träningsmattor.
Kläder: 
gymnastik- eller mjukiskläder och strumpor
Kostnader: 
2500 kr. exkl. moms + ev. kostnad för lokal och mattor.


För mer information kontakta Charlotte Assarsson:
Tel: 0733-12 82 12, E-post: charlotte@motherearthpilates.com